Wat is AVEH precies?

AVEH is de afkorting van Association de Volontaires pour les Enfants Handicapés; een klein centrum voor kinderen met een handicap. Het centrum biedt plaats aan maximaal twintig lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen, die hier te vondeling zijn gelegd of ‘afgegeven’ door familie die niet in staat is voor ze te zorgen. Omdat het centrum moet draaien zonder overheidssteun, ontbreekt het vaak aan de meest elementaire zaken als schoon drinkwater en luiers. De Stichting steunt AVEH met geld om de levensomstandigheden in het centrum te verbeteren en met adviezen om in de loop van de tijd het centrum zelfvoorzienend te maken. Om dat te bereiken hebben we een aantal ‘tussendoelen’ opgesteld.

Het AVEH-Umurerwa Centrum in Nyamata